Domácí ano nebo ne

Řeč je tu o domácí zmrzlině. Nevím jak vy, ale já ji zbožňuji. Zatímco v zimních měsících si na ni ani nevzpomenu, léto si bez ní neumím přestavit. Pokud to máte stejně a ještě jste třeba vlastníky zahrádky, která se vám každoročně odměňuje bohatou úrodou ovoce, není o čem přemýšlet. Víte, co jíte. Asi si tam nebudete přidávat barviva a různá ochucovadla, bude to poctivá z ovoce. Ano, nebudete ji mít našlehanou do úhledných tvarů, s ozdobným mramorováním. Ale pokud bude řeč o kouscích ovoce, opravdu tam budou.

Zápory

Ty se také nějaké najdou. Vytvoříte si silnou závislost. Nebudete stíhat vyrábět. Když se jednou blýsknete na party se svojí domácí jahodovkou, příště už si bez ní vůbec netroufnete přijít. Pokud nezvolíte výkonný, ale zase dražší přístroj, nestihnete vyrábět jednu várku za druhou. Budete muset totiž vždy několik hodin čekat, než se míchací nádoba v mrazáku nachladí. Ale to všechno je nic oproti blahu, které vás čeká s první lžičkou.